Job ID 275160

 

Tax Compliance Specialist  

Den Haag, 32 - 40 uur

 

Functie

 

Als Tax Compliance Specialist ben je verantwoordelijk voor het opstellen van aangiften vennootschapsbelasting en uitvoering van het tax accounting proces.

De Tax afdeling focust zich op het correct voldoen aan belastingverplichtingen, het beperken van belastingrisico’s en het minimaliseren van de belastingdruk. De belastingafdeling van Siemens Nederland N.V. vervult de belastingfunctie voor de diverse Nederlandse Siemens entiteiten. Het tax team bestaat uit 6 personen, inclusief 2 BTW specialisten.

In verband met een gewenste versterking van het tax team is er behoefte aan een tax compliance specialist.

 

Verantwoordelijkheden

Je staat opgesteld voor het uitvoeren/managen van de aangifteportefeuille. Ook het opstellen van (complexe) aangiften vennootschapsbelasting voor de diverse Nederlandse Siemens entiteiten (waaronder een substantiële fiscale eenheid) behoort tot de verantwoordelijkheden. Bewaking van tijdige indiening van aangiften vennootschapsbelasting is daarin ook van groot belang. Bijtijds verzorgen van uitstelverzoeken, controleren van aanslagen, waar nodig het opstellen van bezwaarschriften, onderhouden van interne tax compliance monitor tools, verzorgen van belastingberekeningen en het vaststellen van belastingposities, onderhouden van tax reporting tools, opstellen van “true ups”, ondersteuning bij uitvoeren van tax gerelateerde SOA processen zijn diverse activiteiten van de Tax Compliance Specialist.

Naast de voorgaande werkzaamheden, is op termijn uitbreiding van de activiteiten met advieswerkzaamheden mogelijk.

 

Wij vragen

Voor invulling van onze vacature zijn we op zoek naar een kandidaat die beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding Fiscale Economie met 3 tot 5 jaar ervaring in een fiscale omgeving. Verder ben je cijfermatig sterk, analytisch, zelfstandig, resultaatgericht en je kunt meerdere projecten tegelijkertijd managen. Daarnaast ben je uiteraard communicatief vaardig en wil je graag het maximale uit jezelf en de organisatie halen.

 

 

Wat we verder van je vragen is:

 

Kennis van vennootschapsbelasting

Affiniteit met Accountancy

Goede beheersing van MS office

 

 

Wat bieden wij

 

Wij bieden je een interessante fulltime baan in een informele en professionele werkomgeving met veel ruimte voor ontwikkeling.

 

Verder biedt Siemens een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een vast en een variabel inkomen met 27 verlofdagen en 13 ADV dagen per jaar en daarnaast bieden we andere mooie extra’s aan onze medewerkers.

 

 

Over ons

 

In Nederland levert Siemens Nederland N.V. zowel producten, systemen, installaties als diensten. Het gevarieerde leveringsprogramma bestrijkt vrijwel alle terreinen van automatisering en elektronica. De Nederlandse afnemers uit de zakelijke markt vinden bij Siemens totaaloplossingen binnen de Divisies Power and Gas, Wind Power and Renewables, Power Generation Services, Energy Management, Building Technologies, Mobility, Digital Factory, Process Industries and Drives en Healthcare. Met deze 9 divisies geeft Siemens antwoord op de maatschappelijke vragen die de Megatrends (urbanisatie en demografische veranderingen) met zich meebrengen.

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES