JobID:  13041

Functie

Als Tax Accountant ben je mede verantwoordelijk voor de aangiften vennootschapsbelasting en de belastingpositie in de geconsolideerde jaarrekening van NN Group. Je adviseert gevraagd en ongevraagd de Management Board, het management en de Business Units over de fiscale positie.  Je werkt nauw samen met de collega Tax Accountants en Tax Adviseurs binnen de afdeling. Je rapporteert aan de Head of Tax.

 

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

·   Vaststellen van de fiscale positie in de IFRS jaarrekening en Solvency II reporting.

·   Definiëren van de fiscale effecten op alle relevante posten van de jaarrekening en vertalen van deze effecten in instructies voor de accounting medewerkers van de werkmaatschappijen

·   Beoordelen van de rapportagesvan de werkmaatschappijen vanuit fiscaal oogpunt op juiste waardering en verwerking.

·   Toetsen van de acute, latente en te betalen belastingen op juiste verwerking en interpretatie van wet- en regelgeving.

·   Analyseren van de effectieve belastingdruk van de diverse werkmaatschappijen en segmenten, en van de totale effectieve belastingdruk van NN Group als geheel

·   Opstellen van de aangiften vennootschapsbelasting van de Nederlandse entiteiten binnen NN Group en uitvoeren van alle daaraan gerelateerde compliance werkzaamheden

·   Signaleren van fiscaal relevante ontwikkelingen in de gerapporteerde commerciële cijfers/financiële administratie

·   Ondersteunen van de business in de rapportage van de fiscale posities

·   Adviseren over de gevolgen voor de belastingpositie in de rapportages bij M&A trajecten, investeringen en herstructureringen

·   Reviewen van periodieke belastingposities van buitenlandse groepsentiteiten

·   Analyseren van de belastingpositie in periodieke  rapportages voor Solvency II

·   Samenwerken met de afdelingen finance&accounting, legal, risk, actuariaat en asset management, zowel binnen NN Group als van de diverse Business Units

·   Deelname aan diverse, soms afdelingsoverstijgende, projecten

 

Ontmoet je team

De NN Group Tax afdeling adviseert de Management Board van NN Group en de Business Units over alle voorkomende fiscale zaken, zoals de Vennootschapsbelasting, Loonbelasting, Assurantiebelasting, Transfer Pricing en BTW. De afdeling ondersteunt de Business Units om te voldoen aan de fiscale wet- en regelgeving. Group Tax is betrokken bij veranderingen in de juridische en financieringsstructuur, M&A trajecten, (her)verzekeringstransacties, business plannen en kapitalisatie onderwerpen. Daar waar nodig ontwikkelt de Group Tax afdeling beleid en procedures.

 

De afdeling vervult verder een oversight rol namens de CFO van NN Group met betrekking tot fiscale zaken om te borgen dat, in samenwerking met de andere afdelingen, de financiële verplichtingen adequaat worden opgenomen in de NN Group rapportages.

 

Profiel

·   Je hebt een afgeronde Master accountancy, finance, business economics, business administration en/of relevante fiscale opleiding.

·   Je hebt minimaal 6 jaar relevante werkervaring in de Tax Accounting en je bent bekend met het opstellen van aangiften vennootschapsbelasting, bepalen van belastingposities in de jaarrekening en het managen van (tax) reporting processen.

·   Je bent bekend met financiële administraties, automatisering, standaardisering en tax reporting en compliance tools.

·   Je hebt gevoel voor cijfers en wil het verhaal achter de cijfers begrijpen. Je ziet er niet tegenop om met een gezonde dosis kritisch vermogen de informatie die je van andere afdelingen ontvangt, vanuit tax accounting oogpunt te analyseren en te verwerken.

·   Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met verzekeraars of andere financiële dienstverleners.

·   Goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

 

Jouw competenties:

·   Sterk organisatorisch vermogen

·   Analytisch

·   Veranderingsgericht

·   Klantgericht

·   Kritisch

·   Flexibel, pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht

·   Positieve instelling

·   Team player

 

Als taks accountant spelen je persoonlijke kwaliteiten een doorslaggevende rol.

 

Wij bieden jou

·   Een werkomgeving die wordt gekenmerkt door een professionele en collegiale sfeer;

·   Ruime mogelijkheden om je vaktechnisch én persoonlijk te ontwikkelen;

·   De mogelijkheid om te werken in een organisatie die er naar streeft om het juiste te doen in het belang van de klant én de maatschappij;

·   Moderne arbeidsvoorwaarden met ruimte voor een persoonlijke invulling.

·   Een functie in de schaal 11 of 12, afhankelijk van niveau en ervaring van de kandidaat voor 32-40 uur per week en de locatie is Den Haag.

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES