Wat ga je doen?

De energiemarkt verandert en Stedin verandert mee. Binnen de afdeling Finance & Accounting is een nieuwe functie Fiscaal Adviseur ontstaan. Je werkt samen met een andere Fiscaal Adviseur, zelfstandig aan het fiscaal optimaal structuren van de huidige Stedin organisatie en zorgt dat de fiscale functie geborgd is in onze toekomstige organisatie. Daarbij ben je een echte expert die de (financiële) organisatie bijstaat met alledaagse en niet alledaagse fiscale vraagstukken. Jouw aandachtspunt is de fiscale beheersing binnen Stedin. Je standplaats is Rotterdam Blaak maar je bezoekt ook regelmatig bedrijfsonderdelen en projecten. Je rapporteert aan de Manager Finance & Accounting.

 

Naast het toetsen van nieuwe businessmodellen en het fiscaal optimaal structureren van de huidige onderneming en de nieuwe ontwikkelingen, heb jij een actieve ondersteunende rol in de fiscale control van al deze nieuwe ontwikkelingen.

 

Je bent verantwoordelijk voor

·   Je draagt zorg voor het (doen) opstellen van belastingaangiften en het bewaken van kwaliteit en de tijdige indiening hiervan;

·   Je draagt bij aan input voor de fiscale strategie en beleid in aansluiting op de bedrijfsstrategie;

·   Je verstrekt goede bruikbare en praktische fiscale adviezen bij het nemen van business beslissingen en bent verantwoordelijk voor de fiscale aspecten van (des)investeringen, structureringen, financieringen en samenwerkingsverbanden. Dit doe je door het toetsen van business cases op fiscale haalbaarheid. Je benut daarbij optimaal fiscale stimuleringsregelingen. Je bent het proactieve aanspreekpunt voor de Belastingdienst;

·   Je bent verantwoordelijk voor Tax compliance en het borgen van de wettelijk vereiste fiscale aangiften (energiebelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting, BTW, etc.) zodat deze op juiste wijze worden opgesteld en tijdig worden ingediend. Daarbij ben je tevens verantwoordelijk voor het indienen van bezwaar- en beroepschriften, eventueel voeren van fiscale procedures en tijdige afhandeling van belastingcontroles en fiscale disputen/procedures;

·   Je bent verantwoordelijk voor de beheersing van de fiscale routine en verankering hiervan in de primaire bedrijfsprocessen en gegevensverwerking. Dit betekent het dragen van verantwoordelijkheid voor de signalering en beheersing van fiscale risico’s voortvloeiende uit wijzigingen in de fiscale regelgeving, wijzigingen in de primaire business processen of voor transacties;

·   Je bent een sterke relatiemanager. Je onderhoudt goede contacten met de Belastingdienst  waardoor frictie en controles worden beperkt en onzekerheden worden verkleind. Hieronder verstaan we ook verantwoordelijk voor selectie, kwaliteitsmonitoring en borgen afspraken met externe fiscaal adviseurs en/of fiscaal compliance service organisaties;

·   Je bent proactief verantwoordelijk voor het up-to-date houden van kennis aangaande fiscale zaken die in de business zijn belegd.

 

Wat breng je mee?

Je kunt je nieuwe omgevingen en situaties snel eigen maken door grondige analyse en vervolgens een hands-on approach richting een oplossing en implementatie. Je bent uitgesproken, hebt een hoog energieniveau, een positieve instelling en executiekracht.

 

Daarnaast heb je:

·   Een afgeronde WO opleiding fiscale economie of fiscaal recht;

·   Minimaal 8 jaar relevante werkervaring bij een advieskantoor of in het bedrijfsleven;

·   Specialistische kennis van loonheffingen en/of BTW is een sterke pré;

·   Kennis van (fiscale) innovatiefaciliteiten is een pré;

·   NOB-lidmaatschap;

·   Sterke communicatievaardigheden, je bent sparringpartner op MT-niveau;

·   Drive en zelfstandigheid, je bent in staat om verbeteringen te signaleren en door te voeren.

 

Waar ga je werken?

De afdeling Finance & Accounting is verantwoordelijk voor alle gecentraliseerde shared service activiteiten binnen finance en voor enkele specialistische functies. De afdeling bestaat uit de teams Facturatie, Debiteurenbeheer, Crediteuren, Grootboek, Bankverwerking, Financial Systems & Reporting en Economische Regulering. De specialistische functies betreffen onder andere Fiscale Zaken en Verzekeringen, die ook groepsbreed opereren en adviseren. De 5 kernwaarden van de afdeling Finance zijn Betrouwbaarheid, Betrokkenheid, Creativiteit, Lef en Plezier.

 

Werken bij Stedin betekent werken bij een duurzaam bedrijf. We vragen veel maar geven nog meer terug!

 

We werken volgens onze cultuurwaarden: Klant eerst, Samen en Vertrouwen & Verantwoordelijkheid. Dit vertaalt zich in een prettige, informele werkomgeving met veel ruimte voor ondernemerschap. In een snel veranderend energielandschap geef je samen met het team vorm aan de energietransitie en krijg je je kans om te doen waar je goed in bent, en goed in wilt worden.

 

Een dynamische en inspirerende werkomgeving op een toplocatie in Rotterdam waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, zo kun je namelijk plaats- en tijdonafhankelijk te werk gaan met een eigen Stedin business laptop en smartphone. In een prachtig modern gebouw aan de Blaak, dat uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam Blaak. Reizen met het openbaar vervoer is een goede optie, al helemaal met de NS Business Card die je van ons ontvangt.

 

Professionaliteit en een gedreven, resultaatgerichte instelling worden bij ons niet alleen gewaardeerd maar ook beloond. Naast een concurrerend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij je ruimte voor doorgroei en stimulering van inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Ook ondersteunen wij je als je op eigen initiatief trainingen en opleidingen wilt volgen. Want Stedin staat niet stil, maar jij ook niet!

 

Jouw inzet belonen we met onze goede en moderne arbeidsvoorwaarden die je voor een deel zelf kunt samenstellen. Een goed salaris dat past bij jouw denkniveau en werkervaring. 

 

Interesse?

Graag nodigen wij je uit om te solliciteren via onderstaande button met je CV en overtuigende motivatie. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

 

Interne kandidaten hebben bij selectie voorrang op externe kandidaten.


Een assessment, Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), referentiecheck en een pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de selectieprocedure.

 

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES