Je functie

Bij HEINEKEN Nederland in Zoeterwoude is de functie van Tax Manager vacant. De Tax Manager maakt onderdeel uit van het Tax Team van HEINEKEN Nederland dat bestaat uit 2 personen. De Tax Manager rapporteert aan de Head of Tax HEINEKEN Nederland. Het Tax Team van HEINEKEN Nederland is verantwoordelijk voor alle fiscale kwesties die zich voordoen bij de Nederlandse HEINEKEN Operating Companies. De Tax Manager heeft een dan ook een generalistische fiscale rol. De werkzaamheden van de afdeling zien in eerste instantie op btw, accijns, loonheffingen en vpb maar ook transfer pricing, energiebelasting, overdrachtsbelasting en kansspelbelasting komen aan de orde.

 

Wat ga je doen als Tax Manager?

 

Meer specifiek bestaan de werkzaamheden van het Tax Team uit:

·   Advisering op het gebied van btw, het managen van (btw-)projecten en het reviewen van de btw-aangifte (opstellen van de btw-aangifte is uitbesteed);

·   Managen en reviewen van de accijnsaangifte, aangevuld met het adviseren van de business t.a.v. accijns gerelateerde vraagstukken;

·   Adviseren en opleiden van de business met betrekking tot loonheffingen (o.a. WKR, Wet DBA en RVU). Opstellen van LB-aangifte is uitbesteed;

·   Uitvoeren van het Tax Control Framework en richting geven aan de daaruit voortkomende conclusies;

·   Samenwerken met het Finance Team en Global Tax van HEINEKEN Holding in kwartaal‐ en jaareinde rapportage processen (tax accounting);

·   Managen en reviewen van de vpb-aangifte (opstellen van de vpb-aangifte is uitbesteed);

·   Adviseren van de business op gebied van nationale vpb (inclusief investeringen, joint ventures, reorganisaties); 

·   Adviseren op gebied van o.a. overdrachtsbelasting, energiebelasting, en overige (milieu-)belastingen en heffingen;

·   Vergroten van fiscale kennis/bewustzijn binnen de organisatie middels het geven van presentaties en trainingen;

·   Implementatie van nieuwe wetgeving en jurisprudentie in bedrijfsprocessen, ten aanzien van alle belastingmiddelen;

·   Onderhouden van goede contacten met de business (op verschillende niveaus binnen de organisatie), adviseurs en de Belastingdienst.

 

De standplaats van deze functie is Zoeterwoude en je rapporteert aan Sjoerd Harbers, Manager Fiscale Zaken.

 

Je werkveld

 

HEINEKEN is een dynamische organisatie waar nieuwe business-initiatieven aan de orde van de dag zijn. Continue willen verbeteren en innoveren, zowel in onze producten als in onze bedrijfsprocessen, vormt het succes van onze organisatie. Dat betekent voor het Tax Team dat wij als Business Partner nauw samenwerken met de business om hen pro-actief van fiscaal relevante adviezen te voorzien. Tegelijkertijd, is het Tax Team één van de Guardians of the Assets binnen het Finance Team. Zorgdragen voor de juiste fiscale checks and balances in alle relevante end-to-end bedrijfsprocessen is dan ook the core business van het Tax Team. 

 

Binnen het Tax Team heerst een open, informele sfeer met een sterke can-do mentaliteit. In dit kleine team is zelfstandig werken een vereiste en krijg je de ruimte je verder te ontwikkelen. Bovendien biedt werken in het Tax Team een grote diversiteit, niet alleen in fiscale werkzaamheden, maar ook wat betreft collega’s waarmee je samenwerkt buiten het Tax Team.

 

 

Je profiel

 

De ideale kandidaat heeft;

·   een afgeronde Master opleiding fiscaal recht of fiscale economie;

·   minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen de algemene fiscale adviespraktijk of als 
bedrijfsfiscalist. Dit kan zijn als specialist in de gebieden loonheffingen, accijns of btw die 
zichzelf graag verbreedt buiten zijn of haar specialisatie of al als fiscale generalist actief is;

·   Je bent een praktische fiscalist die ervan houdt om vaktechniek in te zetten om de relevante 
bedrijfsprocessen te verbeteren en fiscale awareness te creëren;

·   Je neemt graag ownership en werkt doelgericht;

·   Je weet met de juiste tone of voice de verschillende stakeholder (o.a. finance, legal, business) te overtuigen en enthousiasmeren over de fiscale onderwerpen;

·   Je probeert dan ook met strategisch inzicht en kennis een stap verder denkt dan de gestelde vraag en deelt je visie op constructieve wijze.

 

Proef de dynamiek!

 

HEINEKEN is ’s werelds meest internationale brouwer met meer dan 250 internationale en regionale bier- en cidermerken in meer dan 190 landen. Onze gepassioneerde collega’s werken elke dag met veel plezier om onze consumenten te laten genieten van onze mooie bier- en cidermerken als Heineken, Amstel, Brand, Desperados, Affligem en Apple Bandit. 

 

In Nederland heeft HEINEKEN drie brouwerijen, in ’s-Hertogenbosch, Wijlre en Zoeterwoude, de grootste brouwerij van Europa. Daarnaast worden frisdranken gebotteld in Bunnik bij Vrumona, een dochteronderneming van HEINEKEN Nederland. Vrumona heeft een gevarieerd portfolio met merken zoals Royal Club, Crystal Clear, SiSi, Sourcy en Sourcy Vitaminwater. Daarnaast is Vrumona in Nederland de licentiehouder en leverancier van de merken Pepsi, Rivella, 7UP en Mountain Dew.

 

Je arbeidsvoorwaarden

 

Onder een goede beloning verstaan wij meer dan een goed salaris. Plezier in je werk en een goede balans tussen werk en privé zijn minstens zo belangrijk. Hoe meer jij het naar je zin hebt, hoe beter jouw bijdrage aan onze producten. Je krijgt daarom volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen. Vervolgstappen in je carrière kun je bij HEINEKEN ook buiten je eigen vakgebied zetten.

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES