Vacature-ID:   76765

Contracttype:  Onbepaalde tijd

Werktijden:  Voltijd of deeltijd

Niveau:  Professional / Specialist

 

Voor onze afdeling Tax Benelux in Rotterdam zijn we op zoek naar een Tax Manager

 

Wat wij bieden

Bij Uniper hechten wij waarde aan duurzame compensatie voor verricht werk. Daarom bieden wij uitgebreide individuele vergoedingspakketten die bestaan uit een basissalaris, bedrijfspensioenen en prestatiebonussen. Bij ons worden tegelijkertijd flexibele arbeidsmodellen inclusief overwerkcompensatie en regelingen voor thuiskantoor toegepast.

 

Hoe wij werken

De mensen bij Uniper zijn de basis van ons succes. Het is één van onze centrale doelstellingen om jou een ondersteunende en zakelijke werkomgeving te bieden, die samenwerking bevordert en onze medewerkers in staat stelt verantwoording op zich te nemen en hun vaardigheden optimaal te benutten. Gezamenlijk kunnen wij een stempel drukken op de toekomst van energie.

 

Verantwoordelijkheden

Uniper produceert elektriciteit, warmte en stoom in Nederland. Onze centrales dragen bij aan de leveringszekerheid in Nederland. Daarnaast leveren wij ondersteunende diensten die helpen het hoogspanningsnet te balanceren. Met de omliggende industrie in Rotterdam hebben we al meer dan 10 jaar nauwe samenwerkingsverbanden om reststoffen nuttig toe te passen en daarmee CO2-uitstoot te verlagen. In de dynamische energiewereld zijn we continu bezig met nieuwe business perspectieven met alternatieve brandstoffen en producten, in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf, Tennet en huidige en toekomstige klanten.

 

Op het hoofdkantoor in Rotterdam is de positie van Tax Manager vacant gekomen. De Tax Manager rapporteert aan de SVP Tax & Insurance en maakt deel uit van het Nederlandse tax team van 4 personen, maar is ook onderdeel van het internationale fiscale team van Uniper. Het Nederlandse tax team is verantwoordelijk voor alle fiscale aangelegenheden binnen de Benelux. Zij werken nauw samen met de business, legal, finance en andere stakeholders. De Tax Manager adviseert op het gebied van de verschillende belastingmiddelen en begeleidt alle bedrijfsonderdelen van Uniper in de Benelux. Onder andere bestaan de werkzaamheden van de Tax Manager uit:

·   Ontwikkelen en implementeren van het fiscale beleid van Uniper Benelux.

·   Verantwoordelijk zijn voor een breed gebied van fiscale onderwerpen zoals Vennootschapsbelasting, Tax Reporting, Transfer Pricing, BTW en Energiebelasting.

·   Managen van en nauw betrokken zijn bij het opstellen en controleren van de aangifte van de diverse belastingen.

·   Aanspreekpunt zijn voor alle vragen uit de praktijk en adviseren van de Directie, de business en interne klanten en stakeholders.

·   Zorgt voor een “Tax awareness” binnen Uniper Benelux; onder meer door het geven van cursussen en trainingen.

·   Verantwoordelijk zijn voor de periodieke Tax Reporting.

·   Onderhouden van de relatie en contact onderhouden met (fiscale) adviseurs, collega’s binnen Uniper en mede fiscalisten in de energiebranche.

·   Overleggen en onderhandelen met de fiscus inzake diverse belastingaangelegenheden.

 

Kwalificaties

·   Een afgeronde opleiding fiscaal recht, fiscale economie of vergelijkbaar.

·   Minimaal 3 jaar ervaring in een (inter-)nationale belastingadviespraktijk, MKB praktijk of bij de fiscus.

·   Brede fiscale interesse en kennis op minstens een van de deelgebieden.

·   Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.

·   Kennis van de energiebranche is een pré.

·   Zelfstandig en self- starter.

·   Goed analytisch werk- en denkvermogen.

·   Communicatief sterk.

·   Full time, part time is bespreekbaar.

 

Het bedrijf Uniper

Wij zijn het best op de hoogte van wereldwijde en regionale energiemarkten met hun afzonderlijke regelgevingsstelsels en marktvoorwaarden. Uniper beschikt precies over de installaties, kennis en deskundigheid om op het gebied van gevestigde energiebedrijven succesvol te zijn. Wij hebben een brede deskundigheid zowel bij de bouw, het beheer en de exploitatie van grote energie-opwekkingsinstallatie als bij de optimalisatie en het risicobeheer van installaties en overeenkomsten. Bij Uniper werken mensen die allemaal een gemeenschappelijk doel hebben: Een betrouwbare energievoorziening.

 

Uniper is een werkgever met gelijke rechten, die positief sollicitaties van voldoende gekwalificeerde en in aanmerking komende kandidaten aanmoedigt, ongeacht seksuele geaardheid of oriëntatie, afkomst, gebrek, geslachtsverandering, religie, geloof, burgerlijke staat. We bevorderen actief diversiteit, gelijkheid, en flexibel werken.

 

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES