Indirect Tax Specialist

Spin in het web op BTW gebied

 

Wat je doet als Indirect Tax Specialist

·   Je adviseert en helpt de business met indirect tax vraagstukken, je trekt projecten naar de eindstreep, en werkt daarbij nauw samen met het Tax team Ahold Delhaize

·   Je zorgt ervoor dat we compliant zijn met wet en regelgeving op Indirect Tax gebied

·   Je bouwt het BTW landschap en het tax control framework verder uit

·   Je borgt internationale compliance en stimuleert het risicobewustzijn binnen de operatie

·   Als Indirect Tax Specialist ben je onderdeel van, en werk je intensief samen met Accounting Risk & Compliance en het Tax team van Ahold Delhaize

 

Als Indirect Tax Specialist borg je de juistheid van onze indirect tax aanpak. Gegeven het karakter van onze organisatie – e-commerce, platformverkopen, partnernetwerk, internationale sourcing en verkoop in vele landen –  is dat een unieke positie. Je komt daarbij namelijk in alle haarvaten van de onderneming terecht. Je richt het BTW landschap volgens de laatste inzichten en regelgeving in, waarbij je nauw samenwerkt met het Tax team van Ahold Delhaize. Je adviseert je directe collega’s binnen het Record to Report team over BTW vraagstukken. Idem voor Accounting Risk & Compliance, plus een grote hoeveelheid business stakeholders. Je zet BTW onderwerpen op de kaart en jaagt het risicobewustzijn aan. Hoewel dit niet de hoofdmoot is, vertrouwen we ook op je expertise als het aankomt op het controleren van aangiften en het verzorgen van hier-krijgen-we-geen-speld-tussen rapportages. De rol ‘schreeuwt’ om een volhardend Indirect Tax Specialist met voldoende kennis om in een pionierende onderneming de business wat tegengas te geven en met een grote mate van eigenaarschap: jij bepaalt grotendeels het framework en bouwt relaties.

 

De grootste uitdaging

Bol.com is geen stand alone webwinkel, maar een snelgroeiend platform. De fiscale wet- en regelgeving op dat gebied is in ontwikkeling en verre van uitgekristalliseerd. Daar komt bij dat we ook in België snel groeien en zakelijke partners in veel meer landen hebben. Plus: we zijn onderdeel van de Ahold Delhaize familie, zijn ambitieus en willen in control zijn van onze BTW-positie. De uitdaging schuilt, kortom, in het pionierende karakter van bol.com, de snelgroeiende business, en de complexiteit van het BTW landschap.

 

3 redenen waarom dit (n)iets voor jou is

V Omdat je een relevante WO achtergrond en 4+ jaar relevante werkervaring inbrengt. Liefst een mix   van fiscale adviespraktijkervaring en rol(len) als bedrijfsfiscalist

V Omdat je hebt bewezen dat je een (indirect) tax control framework kunt verankeren in een organisatie

V Omdat je je snel wegwijs weet te maken binnen een organisatie en weet hoe BTW moet worden vastgelegd in processen en systemen

 

X Omdat je niets afweet van verwante indirecte belastingen, zoals verpakkingsbelasting en heffingen

X Omdat je in een gespreid BTW bedje wilt landen

X Omdat je het liefst stil achter je bureau zit en niets 

 

Record-to-Report is verantwoordelijk voor alles wat in de boekhouding gebeurt, met als ‘ultieme sluitpost’ betrouwbare periodieke cijfers en gedegen onderbouwde balansposities. De belangrijkste teamtaak is borgen dat de boekhouding 100% betrouwbaar is en dat daaraan gerelateerde risico’s effectief worden gemanaged en opgelost. Record-to-Report werkt sterk autonoom, maar in tandem met andere disciplines, zoals Controlling en het Tax team van Ahold Delhaize. De cultuur is informeel, nuchter en pionierend. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar continu verbeteren. Solo bereik je als Indirect Tax Specialist mooie dingen. Samen nog veel meer.

 

Wat je krijgt

Aandacht voor jou

We vinden het belangrijk dat jij het beste uit jezelf kan halen maar dat we ook het beste uit elkaar halen. Jouw ontwikkeling heb je bij bol.com in eigen handen.

 

Dagelijkse traktaties

Met lekker eten krijg je blije bol.com'ers. Daarom kan je voor de lunch elke dag terecht in ons eigen restaurant. Of je nu behoefte hebt aan een snelle bite, vette hap of gezonde salade.

 

Extra service

Bij bol.com krijg je interessante aanvullingen op je arbeidsvoorwaarden, zoals personeelskorting. Maar ook kun je gebruik maken van ons fietsplan, parkeermogelijkheden, het Albert Heijn Pick up Point of begeleiding bij jouw verhuizing naar Nederland.

 

Naast je werk

Ook naast je werk is er bij bol.com genoeg te doen. Veel initiatieven komen vanuit collega's zelf en de activiteiten zijn dan ook erg divers, maar altijd vrijwillig. Zoals jong bol.com, sportmogelijkheden, teamuitjes, vrijdagmiddagborrel en personeelsfeesten.

 

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES