Een typische dag van een Tax Consultant

Het is maandagochtend… Je eerste vergadering staat gepland met als onderwerp de fusies van een aantal groepsmaatschappijen en de fiscale implicaties daarbij. Daarna mag je door naar je collega’s van Vermogensbeheer om hen te adviseren over een mogelijke investeringsbeslissing. Na de lunch in ons bedrijfsrestaurant ga je aan de slag met het inhoudelijk beoordelen van wetsvoorstellen op de implicaties voor DELA en het opstellen van je advies hieromtrent. Zo maar een greep uit de werkzaamheden die je bij DELA zou kunnen gaan doen. 

 

Werken bij DELA is niet zomaar werk: als medewerker bij coöperatie DELA geef je betekenis aan het leven van onze leden. Dat doe je samen met je collega's die – net als jij - betrokken, integer en ondernemend zijn. ‘Samen leren’ is hierbij een succesfactor. De cultuur bij DELA is prettig; een echte Great Place to Work! Alles van waarde, alles wat ertoe doet, begint met een droom, een inzicht of een overtuiging. Die moet je vervolgens omzetten in daden. Op die manier maken we bij DELA werk van het leven. 

 

Over deze functie

Wie? Een fiscalist met drie tot vijf jaar ervaring.

Wat? Met je collega’s zorgen voor de implementatie, optimalisatie en monitoring van het Tax control framework.

Waar? Bij DELA in Eindhoven, in een team van zo’n 60 finance professionals.

Waarom? Om een bijdrage te leveren aan onze gezonde financiële positie, groei en reputatie.

 

Je bent werkzaam in een team van drie Fiscalisten, waarvan er één gestationeerd is in België. Je ondersteunt jouw collega’s op het gebied van tax compliance, tax reporting en optimalisering van fiscale processen Je voert controles uit op de juistheid van de fiscale positie en zorg ervoor dat de fiscale positie goed in de rapportages terecht komt. Je signaleert hierbij kansen, bereidt verbetervoorstellen voor en bespreekt deze met je collega’s. Je adviseert hen – gevraagd én ongevraagd – op een manier waarop zij precies weten wat er van hen verwacht wordt. Naast advies geef je ook handvatten en coaching zodat jouw collega’s ook daadwerkelijk aan de slag kunnen om tax compliant te blijven – en dat ook doen. 

 

Door de diversiteit aan complexe vraagstukken, het kleine team waarin je aan de slag gaat en de vrijheid en verantwoordelijkheid die hiermee samengaat kan je jezelf binnen deze rol snel in de breedte ontwikkelen binnen het fiscale landschap.   

 

Jouw uitdaging:

·   Het continu informeren en monitoren van de stafafdelingen, zodat deze voldoen aan de eisen van fiscale wet- en regelgeving.

·   Opleveren van hoogwaardige en heldere analyses en adviezen, zodat de stafafdelingen goed begrijpen wat de risico’s zijn en hoe ze die moeten beheersen.

·   Verder ontwikkelen van fiscale policy’s op een breed gebied (o.m. VPB, BTW en loonheffing, bronheffingen) en dit uitdragen naar anderen.

·   Aantoonbaar maken dat DELA voldoet aan fiscale verplichtingen. 

 

Functie-eisen

·   Een afgeronde WO-opleiding (bijv. Fiscaal Recht of Fiscale Economie).

·   Drie tot vijf jaar werkervaring bij een belastingadvies- of accountancykantoor.

·   De ambitie om je in de breedte te gaan ontwikkelen binnen het fiscale domein. Wij zoeken namelijk een fiscale generalist. 

 

Daarnaast zien we binnen deze rol graag de volgende competenties:

·   Je bent een teamplayer.

·   Service georiënteerd.

·   In staat om zelfstandig te werken.

·   Proactief.

·   Tenslotte beschik je over goede analytische en communicatieve vaardigheden. 

 

Ons aanbod

We bieden je een afwisselende baan bij een mensgerichte organisatie en waar je elke dag wordt uitgedaagd het beste uit jezelf te halen. Daarnaast zijn open communicatie, een informele sfeer, een goede interne samenwerking en betekenis geven aan je werk kenmerkend voor DELA. Kortom: Great Place To Work #1 van 2018 én 2019. 

 

We bieden je verder onderstaande arbeidsvoorwaarden: 

·   Een salaris op basis van 40 uur per week;

·   Een 13e maand en een variabele beloning;

·   Een aantrekkelijke pensioenregeling;

·   Een reiskostenvergoeding, een fietsplan en een fitpas;

·   De mogelijkheid om in deeltijd en gedeeltelijk vanuit huis te werken. 

 

 

.   Go to company website to apply   .

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
INTERESTING ARTICLES